maanantai 9. marraskuuta 2009

Tossut dominoneuleella

Tällaiset 8-palan tossut tuossa viime viikolla sain aikaiseksi tuhertaa. Eli tällaiset tossut saa aikaiseksi kun yhdistää 8 samankokoista palaa yhteen. Neuloin palat dominoneuletekniikalla, joka oli paljon paljon kivuttomanpi juttu kuin neuloa pala palalta erikseen. Tuon 8-palan tossu ohjeen löytää kuvineen käspaikan sivulta.

Dominoneule toteutetaan siten että.. Luodaan puikolle pariton määrä silmukoita. Parilliset neulotaan niin, että silmukoiden keskikohdalla kavennetaan 3s ( 1nostetaan,2yhteen ja vedetään nostettu yli) ja parittomat neulotaan normaalisti.

Esim. Jos puikoilla on 23s, neulotaan eka kierros oikein normaalisti, seuraavalla kiekalla 10s ja kavennetaan 3s ja neulotaan 10s. Seuraava normaalisti ilman kavennuksia ja seuravalla taas kavennetaan. 9-3-9,normi,8-3-8,normi, jne...

Sittten kun neliö on valmis, kerätään 13s laidalta ja luodaan 10 uutta silmukkaa ja aloitetaan uusi neliö. Näin neliöitä ei tarvitse erikseen neuloa yhteen.

Helppoa.. En ehkä ole paras ohjeen selvittäjä, mutta toivon jonkun ymmärtävän idean..

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Tytön syntymäpäivä kakut



Meillä vietettiin pikku piipertäjän 1-vuotis synttäreitä reilu viikko sitten. Vaikeinta oli keksiä, että mitä tarjota näin 1-vuotis kekkereillä.. Ainoa pienokainen oli tuo meidän tyttö, joten tein ihan normaali tarjoilun. Tyttö söi samoja herkkuja kuin muutkin.

Tein taivaallisen banaani-mangokakun ja kinkku-maksamakkaravoileipäkakun. Kakut menivät hyvin makeisiin suihin, joten vältyin siltä pahimmalta mässäilyltä. Toki olisin senkin voinut suoritta iiihan ilomielin.
Banaani-mangokakussa oli välissä nimen mukaisesti mangoa ja banaania sekä kermavaahtoa+vaniljakreemiä. Pohjan kostutin maidolla vaniljasokerilla.

Voileipis sisälsi 2 täytettä. Kinkku-tuorejuustoseoksen ja maksamakkara-kurkkusalaattimönjän. Ne sopivat erikoisella tavalla hyvin yhteen. Voileipiksen kostutin myöskin maidolla, sillä se antaa makua siellä välissä.

Tällainen pikku leipominen on kivaa ajan vietettä tuon tytön hoitamisen ja neulonnan ohella.