keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Pääkallo mekko ( skulldress for baby)

Pääkallomekko by Muovipuikko
Tämmösiä töitä tällä kertaa. Idea lähti siitä, että mihin muuhun tuo pääkallo kuviointi sopii. Tuloksena syntyi n.6-8kk isäiselle tytölle hamonen tai tunika tai toppi.. Ihan miksi tätä nyt tahtookaan sanoa. 

Työ on aloitettu helmasta nurin/oikein neuloksella suljettuna neuleena ja viimeistelty olkaimilla ja suurilla napeilla. Helmaa kiertää tuo pääkallokuviointia. Lankana tuttu ja turvallinen 7 veikka. Valkoista ja violettia, mustaa ja fuksiaa..Aikaa tämän väsäämiseen meni n. 3 päivää. Lyhyemmässäkin ajassa tämän olisi neulonut, mutta yläkerran maalausprojekti verotti oman aikansa.

Neulonnan ohessa olen tehnyt yläkertaan pientä pinta remonttia. Yläkerta oli täysin puun värinen, hirsipaneelin valloittama. Katto on nyt saanut pintaan Ässä hirsisuojaa valkoiseksi sävytettynä ja 1/3 seinistä on maalattu violetiksi. Tarkoitus olisi maalata tuolla violetilla 2/3 ja loppu 1/3 harmaallaa taikka sit tapetoida Rysta:sta löytyneellä kauniilla tapetilla jossa vaihtuu harmaan eri sävyt valokulmasta riippuen.  Laitan kuvia kunnes remppa on saatu valmiiksi. Pääsiäisenä on hyvää aikaa maalailla ja naatiskella.



lauantai 20. maaliskuuta 2010

Palmikoin koristeltu känny/nenäliinapussi

Tämä kiva, palmikoin koristeltu pussukka menee vaikkapa kännykän suojana tai nenäliinojen päällä laukussa. Itseä ainakin ottaa aina päähän, kun nenäliinat ovat kaiken epämääräisen peitossa. Tai siis sen roskan mitä laukun pojhalle on voinut tipahtaa.


Aloitukseen laitoin 17s jotka sitten työsin ns. 8 aloituksella. Siitä sit vaan neuloon ja toisella puolla tein palmikointia ja toisella oikeaa. Tuotos on 11cm korkea ja 6,5cm leveä. Sopii ainakin omaan nokian 6220 päälle ja Lampi nenäliinapakkaukseen.


Tämä on kans tehty jostain pienestä jämälangan sutturasta, joka laatikon pohjalta löytyi. Riitti juuri soppelisti:o)

Jämälanka sukat

Jämälankasutturoista on yllättävän moneksi, jos joku mielessään kirvailee et mitä niillä tekee. Olen tässä yrittänyt kehitellä jotain muutakin niistä, kuin vain pannualusia ja patalappuja. 


Näissä sukissa raidat ihan tahalleen ovat epämääräiset, mutta siltikkin ei tarpeeksi epämääräiset. Oli todella vaikeaa olla katsomatta toista sukkaa. Aina tuli vilastua, et miten ne raidat meni vaikka siihen ei olisi ollut tarvetta. Nooh, minkäs teet jos ihmisen mieli on tällainen:o/ 


Mies tosin oli tyytyväinen sukkiinsa ja itse huokaisin helpoituksesta, kun laatikko tyhjeni muutamalla sutturalla. Mitähän muuta sitä voisi viel jämist tehdä? Ideoita?
Itsellä ainakin mielessä on:

  • patalappu
  • kännykkäpussi
  • kaloja
  • kissanlelu kissanmintulla
  • avaimenperiä
  • mukin suojia
  • virkattu tyynynpäällinen
  • dominoneuletossut
Olisin iloinen, jos osallistuisit ideoimaan mitä jamälangoista voitaisiin tehdä.


Coffee sleeve`s

Tällaisia Take away kahvikupin suojia olen väsäillyt kaiken muun ohella. Tämä on tehty vinoneuleella ja ommeltu saumakohta kiinni, reunaan rapuvirkkausta.

Vinoneulos olikin ihan yksinkertaista *oikealla alussa lisätään silmukka ja oikealla lopussa kavennetaan yhteen. Nurjalla nostetaan eka silmukka ja neulotaan meneen*,*-* toistetaan kunnes saadaan sopivan mittainen suikale. Päätellään ja neulotaan kiinni. Väriä voi vaihtaa, jos mieli tekee. Rapuvirkkaukseen löytyy garnstudion sivulta ihan pätevä ohje video.

Tässä taas ihan tehty putki, jossa reunoissa 2o,2n reunus ja Tulip maalilla kirjoitettuu COFFEE.

Tässä kans yhdenlainen versio. Näihin olen kulutellut noita jämälankoja. Ideana en tätä oikein ymmärrä, mutta ilmeisesti ainakin Jenkkilässä näitä käytetään. Vielä tämä juttu ei ainakaan meille päin ole rantautunut. Mutta onhan tässä ideaa, kun ei kerry jätettä. Tämän voi näpäkästi pesasta, jos kahvia läiskähtää ja sormet ei pääsee palaan ku tää suojaa. Varmaan suojaa paremmin, entä sellainen paperi versio?? Kulkee laukussa tai ranteessa mukava, et on aina hollilla.. Miks ei?

Mauri The goldfish and his friend Larry

Tässä on Mauri. Mauri sai alkunsa tämän ohjeen mukaan joka löytyy TÄSTÄ linkistä. Ihan orjallisesti en ohjetta seurannut vaan soveltelin ihan omiani. Mutta idea kuitenkin lähti tuosta.


Täytteeksi Mauri sai vanhasta tyynystä vanua ja Tiimarin ommeltavat silmät. Mauri sai kaverikseen Larryn. Maurin ja Larryn erona on koko, väri ja pyrstö. Larrylla on lörppö pyrstö ja Maurilla taas täytetty, napakka pyrstö.


Larry pääsi viikolla Funfinn.etsy shoppiin kissan/lapsen leluksi ja Mauri taas pääsee avaimenperäksi sirpakan koonsa vuoksi. Toivottavasti kaverukset saavat hyvän kodin. 


Näitä jämälankakaloja on kiva tehdä. Välistä jotain muutakin entä villasukkia.:o)