maanantai 6. syyskuuta 2010

Siilet

Vaavin siilet by Muovipuikko

Tällaiset, vaaleanpunaiset siililapaset sain viime viikolla valmiiksi. Nämä olivat tilaustyönä kastelahjaksi. Ideana aivan loistava. Et jotain muuta annetaan ku perinteisiä hopea possuja tai nimi lusikoita ja mitä niitä on. Toivon suuresti, että kastelahja oli mieluisa vaavelin vanhemmillekkin:o)

Lankana näissä on valkoista 7-veikkaa ja jotain Haaparannan Netosta ostettua efektilankaa. Harmi vain kun tuota vaaleanpunaista ei ollut enää myynnissä. Erilaisista online lankakaupista olen efektilankoja yrittänyt etsiä, mutta eipä oikein ole vastaan tullut. Siis sellaista sopivaa väriltään. Ite tykkäsin niiiiiin paljon tosta vaaleanpunaisesta. 

Vaavin siilet by Muovipuikko
 Nämäkin New Born siilet valmistuivat viime viikolla. Eli oikeastaan muuta en ole kuluneella viikolla tehnyt, kuin siililapasia vauvoille. 

Nämä valmistin Novitan Isoveli langasta ja novitan Tango Fani efektilangasta. Mutta jotenkin tuo vaaleanpunainen karvalanka oli jotenkin tuuheampaa ja näyttääkin siltä. Hitsiläinen..


keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Voileipäkakkua ja puroilua

Kinkkuvoileipäkakku by Muovipuikko
Tuossa pari viikkoa sitten juhlistin ystävien kesken 25-vuotis syntymäpäivääni. Sen kunniaksi tein kinkkuvoilepiksen..Tyttärien pyynnöstä.. Joka ei kylläkään enää muutaman tunnin kuluttua ollut tämän näköinen:o) Muuta tarjoilua ei pahemmin ollut.. Kaveriksi meni olutta aikas paljon.. :o)

Voileipäkakku sai sisäänsä kinkku-kurkku-juusto-paprika-tuorejuusto-suolakurkku-massan, kostukkeeksi maitoa, koristeeksi salaattia, pisaratomaatteja, herneitä ja palvikinkkua ja väriksi persiljaa. Kuorrutus on tuorejuusto-kermavaahtoseosta ja se oli aivan SIKA hyvää. 

Mukavasti keventää arkea, kun tekee välistä jotain muutakin kun neuloo. Neulontaa on kyllä tullut tehtyä nyt ihan liiankin kanssa..

Ennen huovutusta
Tein tässä aikani kuluksi yhdet puro tossut.Tossuista tulikin huovutuksen jälkeen ihan minit, lapsen tossut. Mutta ei se haittaa, en mie niin vähästä langistu. 
Jalkapohjan pituus muuttui jätistä hurjaan 15cm. Aamutossut.
Huovutuksen jälkeen
Tässä tossut ovat ennen huovutusta. Eli siis ihan virkkaisin 8 puikolla. Ensin putkea ja sit lopulta tasoa ja kantapäästä kiinni. Yksinkertaista. Ja tässä tossut ovat huovutuksen ja venyttelyn jälkeen. Ja nämähän ei tasan venyneet, ei sit millään.. Mutta ovat ainakin lämpimät.

Näin talven lähestyessä meidän talossa ainakin puikot heiluu ja sehän on varma:o)