perjantai 16. lokakuuta 2009

villasukka ohjeNäin minä olen opetellut tekemään villasukkia. Ohjeessa voi olla virheitä.

  • Luodaan 40s. Ensinmäinen kierros oikeaa, jonka jälken aloitetaan 2o2n neule ja jota tehdään n.10cm ja tän jälkeen 1oikea kiekka.
  • Varren jälkeen neulotaan kantalappu 1&4 puikon silmukoilla. Eli neulo 1puikon silmukat 4puikolle. Helpoin ja yksinkertaisin tapa on tehdä ihan
    oikeaa neuletta koko kantalappu eli oikealla puolella neulotaan oikein oikeat silmukat ja nurjalla nurin. Muistetaan nostaa puikon ensinmäinen silmukka neulomatta. Kantalappuun neulotaan yhtämonta kierrosta kun puikolla on ollut silmukoita eli tässä tapauksessa 10 kerrosta.
  • Jaa kantalapun silmukat kolmeen ryhmään. Jos jako ei mene tasan, laita ylimääräiset silmukat keskimmäiseen ryhmään.
  • Aina kavennetaan keskinmäisen ryhmän silmukka ja yksi reuna silmukka eli oikealla puolella keskiryhmän viimeinen ja 3 ryhmän ensinmäinen silmukka ylivedolla ja nurjalla keskiryhmän viimeinen ja laita ryhmän ensinmäinen silmukka nurin yhteen. Kantapään muodostuttua kerätään reunasilmukat.
  • Seuraavaksi tehdään kiilakavennukset 1 puikon lopussa ( yliveto kavennnus) ja 4 puikon alussa ( yhteen). Niin kauon kunnes puikoilla on jäljellä 10s. Itse teen joka kierros kavennukset, koska mielestäni sukka istuu paremmin jalkaan kun on hieman tiukempi. Kavennukset voi tehdä joka toinen kierros. Lisää kantapään tekoon löytyy ohjeita käspaikan sivulta.
  • Kärkikavennuksen aloitan kun pikkuvarvas peittyy, kavennan 1&3 puikon lopussa ja 2&4 puikon alussa joka toinen kierros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti