keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Huovutettua ( Felted stuff )

Näin kesää vasten iskenyt joku kummallinen huovuttamis buumi.. Nauttia siitä nyt, kun sitä kestää viel. Minulla ei ainakaan ruukaa nuo innostukset kestää kovin kauon.. Et samaa kamaa ei jaksa moneen kertaan tehdä. Tätä huovuttamista on kyl jatkunut jo kiitettävän kauon, mutta tässä hommassa onkin haastetta ku saa hiuttaa noita kahta harmaata aivosolua yhteen et MITEN TÄÄ NYT MENIS?!? Monesti olen ittekseni miettinyt, et tuolla Etsyssä porukka tekee yhtä ja samaa ihan tuhottomat määrät.. Et miten ne jaksaa? Itsestäni ei ainakaan moiseen ole. Ja viel käsin.. Ei vaan käsitä..
Testauksessa on tällä kertaa ollut Kamena kampavilla sekä Evillan hahtuvaa. Tein näistä miksaukset ja kyllähän tuo huopui.. Tuloksena ovat tämmöiset 2-3-vuotiaan tytön tai miks ei pojankin tumput..
Ennen huovuttamista nää oli toooosi isot. Huovutuksen kanssa oli jonkin verran ongelmaa, et ensin tunti 60 asteessa: jälki oli suht epätasainen, kutistunut. 30min. 40 asteessa viel päälle: jälki tasainen ja huopunut. Tällä lankayhdistelmmällä olen myös tossut väsännyt.. Nämä tossut ovat koko 36-38, löytyvät taitomaan kaupasta.

Nää tossutkat puolestaan tein Limasta. Lankaa kului 2 kerää ja tossut sai venytettyä just ja just nro:n 38 jalkaan. Lima kyl huopuu tosi helposti, tunti 40 asteessa ja tulos oli just sellanen ku halus. Pettymys oli et tietääkseni olin ostanut ruskeaa lankaa, mutta kaiken duunauksen jälkeen se näyttää aivan harmaalta.. Mutta ei se mitään, tulos on oikeastaan näin parempi. Limaa täytyy kyllä ehdottomasti hankkia lisää. Mielestäni paras lanka tähän mennessä huovuttamista varten.. Mitä olen kokeillut.. Laatikossa kyl on odottamassa Evillaa 200g kerä. Sekin varmana taipuu tossuiksi ja lapasiksi.. Joulumyyjäisiin on hyvä alkaa jo valmistautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti